Otevírací doba

08:00 - 16:30

Napište nám

info@matidal.cz

Zavolejte nám

733 393 845

Aktuální vládní opatření

15. října 2020 6:15

placeholder

Dnes vám přínášíme aktuální informace ohledně vládních opatření týkajících se koronavirové krize.

 

Ministerstvo práce a sociálních věcí včera, 14. října 2020, schválilo prodloužení programu Antivirus A do konce roku 2020, který je určený pro podniky s nuceným omezením provozu. Nově budou mít zaměstnavatelé v režimu A od 1. října 2020 nárok na celou částku vyplacených náhrad, nikoliv pouze 80 %. Maximální podpora na jednoho zaměstnance se zvyšuje z 39 tis. Kč na 50 tis. Kč.

O úpravách a prodloužení režimů B a C bude vláda jednat v nejbližších dnech.

 

Další zásadní novinkou je odložení níže vyjmenovaných daňových povinností těm podnikatelům, kterým díky vládním opatředním byla bezprostředně omezena činnost (restaurace, bary, fitness centra, kluby..). Jedná se o odložení úhrad DPH za září, listopad a prosinec 2020 a záloh na dani z příjmů a silniční daně splatných do konce roku 2020.
K odložení daňových povinností je potřeba zaslat finančnímu úřadu oznámení, a to klidně i formou  e-mailu, že daňový subjekt splňuje podmínky generálního pardonu ministryně financí.

 

Vláda také schválila pokračování Programu Ministerstva průmyslu a obchodu "COVID – Nájemné Výzva 2" pro podnikatele, kterým opatření omezila či uzavřela provoz. Stát podnikatelům přispěje 50 % z celkového nájemného za 3. kvartál 2020 a přiznání dotace nebude podmíněno slevou pronajímatele, jako tomu bylo u první výzvy. 

Bližší informace nalzetnete na odkazu:
https://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/2--vyzva-z-programu-covid-_-najemne--257310/

 

Aktuální dění v oblastí mezd, daní a účetnictví pečlivě sledujeme a budeme informovat o případných změnách.